ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Οικογενειακή Παράδοση

Η οικογένεια Μίχου διατηρεί αναλλοίωτη την παράδοση της κλασσικής ελληνικής τυροκομίας. Μεταναστεύοντας από το Καρατζάκιοϊ της Ανατολικής Θράκης ο Τριαντάφυλλος Μίχος συνέχισε την οικογενειακή κτηνοτροφική παράδοση στη Δορκάδα της Κεντρικής Μακεδονίας συνεισφέροντας και αυτός στη δημιουργία του ονόματος της περιοχής που σήμερα είναι συνυφασμένο με τα υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα. Το εργαστήρι μας συνεχίζει σήμερα την οικογενειακή παράδοση συμβάλλοντας στην ευρύτερη οικονομία της περιοχής.

ΔΟΡΚΑΔΑ

Η Δορκάδα είναι προσφυγικό χωριό της επαρχίας Λαγκαδά στο νομό Θεσσαλονίκης που βρίσκεται σε υψόμετρο 550μ. Οι κάτοικοί του, εγκαταστάθηκαν ως πρόσφυγες στην περιοχή το 1922, προερχόμενοι από το χωριό Καρατζάκιοϊ της Ανατολικής Θράκης, το οποίο φημιζόταν για τα τυροκομικά του. Το όνομα της νέα πατρίδας «Δορκάς» είναι ένα είδος ζαρκαδιού, που δόθηκε ως ανάμνηση της γενέτειρας τους. Οι κάτοικοι, ως γνώστες της τέχνης της γαλακτοκομίας – τυροκομίας δημιούργησαν μικρά εργαστήρια. Το πιο φημισμένο ίσως από όλα τα προϊόντα είναι το γιαούρτι Δορκάδος, εξαιρετικής ποιότητας για το διαφορετικό τρόπο παρασκευής του.

ΓΑΛΑ

Το γάλα των γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων  Μίχου Δορκάδος προέρχεται από πρόβατα και κατσίκια της ευρύτερης Κεντρικής Μακεδονίας που εκτρέφονται σε μικρές μονάδες. Η προσπάθεια μας να στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους της περιοχής και να διατηρήσουμε την ποιότητα των γαλακτοκομικών προϊόντων σε υψηλά επίπεδα, μας οδήγησε στη διατήρηση της τροφοδοσίας μας από τοπικές και μόνο μονάδες, αποφεύγοντας την εισαγωγή φθηνότερου ποιοτικά γάλακτος πετυχαίνοντας το επιθυμητό αποτέλεσμα και αναλαμβάνοντας το ανάλογο για την παραγωγή κόστος.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

«Το τυρί όπως πρέπει»

« Το επώνυμο γιαούρτι Δορκάδος με το πλούσιο καϊμάκι »

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ
ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΙΧΟΥ ΜΑΡΙΑ

Διοίκηση

ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ

Πωλήσεις

ΔΡΟΓΓΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΔΡΟΓΓΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Διοικητική υποστήριξη

ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Οδηγός – Διανομέας

ΚΟΡΚΟΤΣΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΚΟΡΚΟΤΣΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Οδηγός – Διανομέας

ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΜΠΑΙΡΑΚΤΑΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Τυροκόμος

ΡΟΥΣΙΤ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΡΟΥΣΙΤ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Yπεύθυνος παραγωγής γιαουρτιού