Μπρουσκέτες με κατσικίσιο τυρί Μίχου Δορκάδος, καρύδια και μέλι

Μία εύκολη συνταγή, που την υλοποιείτε σε 30’.Υπολογίστε περίπου 240 θερμίδες τη φετούλα.

 

Υλικά

16  λεπτές φέτες από 1 μακριά φραντζόλα ψωμιού

250 γρ. κατσικίσιο τυρί Μίχου Δορκάδος, κομματιασμένο

1/4 φλιτζ. Τσαγιού μέλι θυμαρίσιο

1/2 φλιτζ. τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα, ψημένα στο φούρνο στους 150°C για 12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν

1α κοφτή κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου εναλλακτικά μαντζουράνας, ψιλοκομμένα, ή 1α κουταλιά γλυκού ξερά, τριμμένα ή κοπανισμένα στο γουδί)

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Τοποθετούμε το τυρί στις φέτες του ψωμιού και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί σε μία στρώση. Ψήνουμε τις φέτες στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του ψωμιού και να ζεσταθεί το τυρί, για περίπου 8-10 λεπτά. Βάζουμε το μέλι σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε για περίπου 1-2 λεπτά, ώστε να γίνει πιο ρευστό. Σκορπίζουμε πάνω στις ψημένες φέτες ψωμιού τα καρύδια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας. Με ένα κουτάλι περιχύνουμε με το μέλι και σερβίρουμε.